Lippukunta

Partiolippukunta Meri-Porin Partio ry perustettiin Porin Pihlavassa 28. lokakuuta 1975 nimellä Meri-Porin Partiolaiset. Tällä hetkellä jäseniä on noin 60. Lippukunnanjohtajina ovat toimineet Piritta Holkko, Tiina Lahtinen, Jussi Pöllänen, Eveliina Lehti, Ilkka Tuomola, Asko Lehti, Raili Mäntylä(Jokela), Kaisu Meusel, Iris "Ippe" Pale, Raimo Muurinen ja Reijo Iivonen.

Meri-Porin Partio tunnetaan vireästä toiminnasta sekä ulkomaanleirimatkoistaan. Enkku-matkat ovat puhuttaneet muitakin kuin omia jäseniämme. Ainutlaatuisen Eurooppa-elämyksen on kokenut jo 200 meriporilaista. Matka taitetaan bussilla halki läntisen Euroopan, ja sen päämääränä on suuri kansainvälinen partioleiri, useimmiten Isossa-Britanniassa. Matkoja on järjestetty pääsääntöisesti kolmen vuoden välein vuodesta 1984 lähtien. Viimeisin Enkku-matka tehtiin kesällä 2015. Reissuryhmä 2017 suuntasi kesällä 2017 lentokoneella Itävaltaan ja Reissuryhmä 2018 kävi bussimatkalla Ruotsissa.

Lippukuntamme varojen hankinnassa merkittävä osa on kaupungin ja seurakunnan toiminta-avustuksilla sekä erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämisellä sekä monenmoisilla siivouspalveluilla. Lisäksi eri projekteja, kuten Enkku-matkoja, varten kerätään rahaa kirpputoreilla, kierrätystempauksilla, arpajaisilla ja omien tuotteiden myynnillä. Aktiivisella varojenkeruulla ja yhteisellä talkootyöllä saamme pidettyä retkien ja leirien osallistumismaksut kohtuullisina, jotta kaikilla olisi mahdollisuus harrastaa. Jos tiedossasi on tekemätöntä työtä, ilmoita siitä meillekin!

Henkilöt